Hos myWebLog använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies.
JAG FÖRSTÅR
English
Norsk
Dansk
Ljust
Mörkt
Systemets inställning
 
Logga in

Meddelanden

Uppdaterad 2026-10-24

Organisationens meddelanden når du via kuvertet i sidhuvudet, med en röd siffra för olästa. Meddelanden kan också skickas som mejl eller SMS, och viktiga meddelanden kan kräva att du kvitterar dem.

Läsa

Fliken Inkorg visar meddelandena till vänster och det öppna meddelandet till höger; Visa fler hämtar 25 till. Viktigt är markerat gult och Brådskande rött. Ikoner visar om meddelandet också skickats som mejl eller SMS, med SMS-texten.

Du kan Arkivera ett meddelande, Markera som oläst, Markera alla som lästa och under Arkiv välja Flytta till inkorgen. Bifogade filer laddas ner från meddelandet.

Ett meddelande märkt Ska kvitteras måste du bekräfta med Jag har läst och förstått innan du kan skapa nya bokningar. Avsändaren ser vilka som läst och kvitterat.

Vilka mejl och SMS du får väljer du under Profil › Inställningar; meddelanden online ser du alltid.

Skriva

Administratörer och medlemmar med behörighet att skicka meddelanden skriver nya meddelanden. Utbildningsansvariga och kursinstruktörer kan skriva till sin kurs elever från utbildningsmodulen, utan SMS.

  1. Välj leveranssätt: Endast online, Online + e-post eller Online + sms. Mejl och SMS går bara till medlemmar som valt att få organisationens meddelanden, mejl dessutom bara till giltiga adresser.
  2. Lägg till en grupp eller en medlem: alla, administratörer, styrelsen, mekaniker, instruktörer, elever, typer av medlemskap, användargrupper eller enskilda medlemmar.
  3. Prioritet: Normal, Viktigt eller Brådskande. Med prioritet kan du begära Kvittering.
  4. Rubrik, Meddelande och eventuella Filer (pdf, Word, Excel, bilder, zip och ics, högst 5 MB sammanlagt). Ett SMS är själva texten, högst 456 tecken (tre SMS), utan emoji, och kräver SMS-saldo.
  5. Visa min e-postadress i meddelandet är förvalt; svar på mejlet går till dig.

Utkast sparas automatiskt medan du skriver. Fliken Skickade visar skickade meddelanden med Läst av och antal.

Radera

Ett skickat meddelande kan inte ändras. Radera för alla tar bort det, med filerna, för samtliga medlemmar; administratörer och medlemmar med behörigheten kan göra det, och åtgärden loggas.

Är något fel eller saknas i artikeln? Berätta för oss (messages)

© 2006-2026 myWebLog / N56 AvCon AB
Hjälp